VÄLLAGAD MAT OCH MYSTISKA MORDGÅTOR

Kan man kombinera en middag med att lösa mordgåtor?
Ja, hos NyKo Kitchen på Östermalm kan du lösa Middagsaktivitets spännande mord- och apokalypsgåtor samtidigt som du avnjuter restaurangens utvalda och vällagade rätter, allt från veganska sharingrätter
till klassisk råbiff.

EN NY KUND SKA KÄNNA SIG SOM en stammis direkt, så beskriver Panos Zois och Pierre Åström, grundarna till kvarterskrogen NyKo, stämningen de vill ge sina gäster. De har båda två gedigen kunskap om krogbranschen och har
sedan 90-talet samlat erfarenheter som nu ligger till grund för NyKo. Och det märks, för här får gästen det hon vill ha och lite till.
– Både jag och Pierre är här varje dag, pratar med gästerna och ser till att personalen mår bra. Vårt vinnande recept är att vi kan skapa den rätta stämningen och att
vi lyssnar på gästen, tillsammans med närvaron från alla oss som jobbar här och att vi alltid är flexibla för att möta gästernas önskemål, säger Panos.

FRÅN SPELINTRESSE TILL MORD OCH APOKALYPS
Hemma hos Middagsaktivitets grundare Josefin Palmgren finns det en massa olika sällskapsspel, så man kan ana att spelintresset fanns där från grunden. Sedan har hon även studerat psykologi och skrivit två böcker. Ingredienser som bidragit till ett fest-koncept gästerna sent ska glömma.
Detta säger Josefin von Zeipel, manager och instruktör för events, när jag ber henne berätta lite om hur Middags- aktivitet kom till. De startade med mordgåtor och har idag även apokalypsgåtor, maskeradgarderob och boxar att be- ställa hem. Man riktar sig främst till företag, men även till privatfest där de som arrangerar vill göra något lite extra.

ALDRIG MER EN STEL FEST
En mord- eller apokalypsgåta går ut på att alla tilldelas varsin roll att spela under kvällen och sedan ska gåtan till de mystiska omständigheterna lösas. Genom att utföra
olika uppdrag kan man dessutom tjäna blodspengar. Middagsaktivitet har en instruktör (med teaterutbildning eller scenerfarenhet i bagaget) som leder spelet under kvällen och som även rundar av spelet med prisutdelning för bästa lösning och bästa skådespeleri.

GÅTORNA SKER FÖR DET MESTA i samband med en middag och Middagsaktivitet samarbetar med olika restauranger som har rätt stämning. NyKo ser samarbetet med Middagsaktivitet som ett sätt att erbjuda gästerna något unikt, en upplevelse där god mat och dryck blandas med apokalyps- och mordgåtor.
– Vi har kört ett 20-tal event med Middagsaktivitet och det passar perfekt i vår chambre separée, säger Pierre.

ÄKTA KÄRLEK TILL SERVICE OCH GÄSTENS BÄSTA
Nyko ligger på hörnet Nybrogatan/Kommendörsgatan (där- av namnet) och har förutom bästa solläget från morgon
till kväll på uteserveringarna, bar och stor matsal, även en chambre separée. En lokal som passar perfekt för en mysig parmiddag, kompisgänget på brunch, barhäng och för mordgåtor och releasefester som vill vara lite avskilt.
– Vi brinner för jobbet och drivs framåt av kärlek för maten, gästen och spotless service. Vi vill kunna ge det lilla extra som gör att man längtar efter att komma tillbaka till oss, säger Pierre.

2-ÅRS JUBILEUM!
Den 31 maj har NyKo 2-års jubileum och bjuder in till en fest du inte vill missa. Dessutom är Nybrogatan gågata i år vilket betyder att uteserveringen expanderar ut på gatan och kommer bjuda på extra allt.

NYKO KITCHEN & MIDDAGSAKTIVITET

NyKo kitchen


Vad är populärast på menyn?
– Våra veganska sharing-rätter är populära, råbiffen är en favorit men det är även våra pizzor, tacos och klassiker. Det bästa hos oss är att du kan mixa från menyn precis som du vill.
Läs mer nykokitchen.se

Mejla oss info@nykokitchen.se
Ring oss 08-660 60 88


Vanliga frågor till Middagsaktivitet

Är det läskigt?
– Nej det är det inte, det är däremot mycket humor inkluderat och allt är gjort med kärlek och glimten i ögat.
Passar det verkligen alla?
– Våra instruktörer ser till att alla kän- ner sig hemma i sina roller. Även de som känner sig lite blyga vågar till slut leva sig in i karaktären.
Läs mer middagsaktivitet.se
Mejla oss info@middagsaktivitet.se
Ring oss 08-59500707

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*