LYXIG START PÅ DAGEN

Unna dig en lyxig start på dagen IN STOCKHOLM tipsar om fyra härliga frukostar som du inte behöver övernatta på hotell för att avnjuta.

GRAND HÔTEL – SPARKLING BREAKFAST I CADIERBAREN

Grand Hôtel är en av få ställen i Stockholm som som har tillstånd att servera champagne även på morgonen. Nu finns det möjlighet att slinka in på Cardierbaren för ett glas av hotellets huschampagne i kombination med den klassiska rätten Ägg Benedict. En riktig lyxfrukost för finsmakaren! De pocherade äggen är täckta av en ljuvlig Hollandaise och den smöriga såsen går perfekt ihop med de fräscha dropparna i glaset. Sparkling Breakfast går att beställa alla dagar mellan 8.00-11.00 och har snabbt blivit uppskattat bland hotellets besökare. Stämningen i Cardierbaren har alltid varit lyxigt internationell och nu har den upplevelsen ytterligare förstärkts genom Sparkling Breakfast

BROMS – ETT VARDAGSRUM PÅ ÖSTERMALM

Vid Karlaplan ligger detta mysiga bistro med en delikatessbutik innanför entrén. Här råder en familjär stämning från tidig morgon till sen kväll. Bakom restaurangen står krögaren Anna Broms som vi kunde se i Kockarnas kamp i höstas. På vardagar startar frukosten 7.30 och på helgerna klockan 8.00. Mackorna är gjorda på nybakat surdegsbröd och gästerna kan välja mellan två olika frukostpaket eller plocka ihop sin egna favoriter. Avokadomackan är populär liksom den med Gruyère. Här finns nyttigheter som Overnight oats och Acaibowl men också smarriga pain au chocolat och kanelbullar

LUZETTE – FRANSK ATMOSFÄR MITT I CITYPULSEN

I Stockholms centralstation ligger detta klassiska brasseri som för tankarna till Paris. Lokalen är från 1871 och kulturmärkt. Njut av nylagade omeletter, havregrynsgröt med äppel- kompott eller en hälsosam Raw plate. Köksmästare på Luzette är Roger Johnsson och Tommy Myllymäki är inspiratör. Frukosten serveras från 7.30 på vardagar (på helgen öppnar istället brunchen redan klockan 11.00). Insup den klassiska stationskänslan och koppla av i den lyxiga oasen mitt på centralen.

POM & FLORA – FRUKOST HELA DAGEN

Smakfull inredning och snygga uppläggningar på läckert porslin har gjort Pom & Flora till stans mest Instagramvänliga frukostställe. Idag finns konceptet både på Söder (Bondegatan) och i Vasastan (Odengatan). Enligt många är Pom & Flora både det trevligaste och mest trendiga frukost ket i stan. Bakom succén står Anna och Rasmus Axelsson som också gett ut en kokbok med deras populära frukosträtter. Vad sägs om en bowl som heter Banan Split eller en gröt med namnet Semla? Rätterna är så populära att de serveras långt in på eftermiddagen. På Pom & Flora kan du både starta och fortsätta dagen med en lyxig frukost.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*