STOCKHOLMS HOTELLUTBUD HAR FULLKOMLIGT EXPLODERAT UNDER DE SENASTE ÅREN.

Trenden håller i sig. 2019 blir återigen ett spännande hotellår. Här presenterar vi fyra nya hotell – några klara, andra byggarbetsplatser.

The Sparrow - boutiquehotellet med puls & paus

Den 1 februari öppnar boutiquehotellet The Sparrow sina två dörrar ut mot Birger Jarlsgatan 24. Bakom The Sparrow står Grand Group som äger Grand Hôtel och Hotel Lydmar. Det här är första gången de etablerar sig utanför Blasieholmen. The Sparrow är ett franskinspirerat boutiquehotell med 88 rum. VD för verksamheten blir Elin Roquet (senast Scandic) som nu får utveckla det nya konceptet mitt i city.

Elin Roquet, vd för The Sparrow

Blique by Nobis

Blique by Nobis under byggnad i vacker lokal på Gävlegatan.

Under våren öppnar Nobis Hospitality Group ett spännande hotell- och restaurangprojekt i Hagastaden. Den historiska byggnaden på Gävlegatan, ritad av den kände arkitekten Sigurd Lewerentz, görs nu om till ett modernt hotell med 249 rum, två restauranger, barer, takterrass, eventlokaler och stora publika ytor. Blique by Nobis blir ett nav i kvarteret som växer fram i området där Vasastaden vävs ihop med nya Hagastaden. Området är även känt som Stockholms galleridistrikt och hotellet satsar på att bli en social samlingsplats för arkitektur, design och andra former av kreativa uttryck. I aprilnumret av InStockholm kommer ni att kunna läsa ett längre reportage om hotellet.

VILLA DAGMAR

I sommar öppnar Hotel Diplomat ett systerhotell på Nybrogatan.

Villa Dagmar ska erbjuda en lyxig och internationell hotellupplevelse vid Östermalmstorg i hjärtat av Stockholm. 70 rum och sviter, mötesrum, spa och en blomsterbutik.

Självklart kommer här även finnas restaurang och bar.

Marriott öppnar i Solna

I årsskiftet får Solna ytterligare ett nytt hotell, AC Marriott Hotel Ulriksdal. Det är kedjans första hotell i Sverige och det kommer att bli ett 4+ fullservicehotell med över 220 rum. Bakom satsningen står Vi Invest (Hotel Bentleys Drottninggatan, Vanadis Hotel & Bad, Hotel Karlaplan, Hotel Gamla Stan) i samarbete med AC Hotels by Marriott. Hotellet ligger i Solnas nya stadsdel med närhet till Mall of Scandinavia och  Friends Arena.

AC Marriott första hotell i Sverige öppnar årsskiftet 2019/20.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*