Julbad i ny tappning

Yasuragi

För snart ett år sedan öppnade Yasuragi upp dörrarna igen efter en omfattande renovering. Mycket är sig likt. Den japanska badritualen är densamma och utomhuskällorna finns kvar och fått sällskap av ytterligare två. Den största förändringen är att den gamla ”skolbassängen” delats upp med stilsäkra betongväggar som skapar olika rum. Kolsyrebad, en kall källa, ångbastu och en gigantisk torrbastu med utsikt över inloppet. Att alla besökare går runt i samma badrockar (yukata) bidrar till den harmoniska atmosfären. Missa inte meditationspasset med magiska klanger och den nya veganrestaurangen.

Pris: Dagpaket från 950 kronor med entré till det japanska badet, te, frukt, lunch, aktiviteter, yukata och badkläder.

The Nest

Vid Brunkebergstorg, på Downtown Camper by Scandic, hittar du ett av stans häftigaste spaavdelningar. På översta våningen ligger en urban oas. Antalet besökare per dag är begränsat så boka plats i god tid eller checka in på hotellet. Namnvalet behöver du inte fundera länge över. I centrum står bastun, byggt som ett fågelbo, täckt av grenar och med kvitter inuti. På en terrass med utsikt över hela Stockholm ligger en uppvärmd pool. Innanför den serveras mocktails och cocktails i den läckra takbaren.

Pris: 595 kronor för externa gäster och 395 för hotellgäster. I priset ingår utomhuspool (ca 38 grader), upplevelseduschar, bastu och relaxrum samt lån av badrock, handduk och tofflor.

Sturebadet Marina Tower

Du som gilla Sturebadets koncept och produkter men vill prova på något nytt kan ta båten från
Nybroviken till Elite Hotel Marina Tower. Här ligger Sturebadets systerspa fyllt av orientaliska influenser.
Hjärtat är ett hamam av marmor och mosaik. Taket består av en vacker kupol med ”fönster” i färgat glas som lyser ner på gästerna. Stela muskler mjukas upp och endorfiner släpps lösa av ångan i hamamet. Boka en behandling på varmhällen eller köp ett ”gör-det-själv-kit”. Här finns privata tvagningsrum, ång- och torrbastu, jacuzzi och en stor vacker pool med ett djuprött tak.

Pris: 595 kronor för spadag med hamamritual inklusive lån av badrock, handduk och tofflor.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*