BLÅBÄRSGLASS

En god bärglass ska smaka mycket bär! Annars får det vara. Den här varianten är superenkel att göra. Du kan i princip byta ut blåbären mot vilka bär du vill, men glassens konsistens kommer att variera efter bärens olika vätskeinnehåll.

Ger cirka 1,5 l glass

8 dl färska eller frysta blåbär
saft från 1 citron
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

PRISBELÖNT. Camilla Hamid driver den flerfaldigt prisbelönta och populära bakbloggen My Kitchen Stories.

Gör så här

1. Mixa blåbär, citronsaft,
socker och vaniljsocker slätt
med stavmixer.
2. Vispa grädden till mjuka
toppar med en elvisp. Tillsätt
blåbärspurén och vänd försiktigt
samman med en slicke pott till
en jämn smet.
3. Häll smeten i en form som
rymmer cirka 1,5 liter.
Täck formen med plastfolie och
låt den stå i frysen i minst 6 timmar,
helst över natten.
Låt gärna tina före servering,
i 5-10 minuter i rumstemperatur
eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

GODARE GLASS
– utan glassmaskin

Gudomligt god glass på några få ingredienser
och utan maskin. Låter det för bra för att
vara sant? Det är det inte. Camilla Hamids
glass blandar du snabbt ihop och låter
sedan frysen sköta resten. Det kan inte vara
lättare att få till en härligt krämig glass med
mycket smak!
Det här är en glassbok som inte bara
innehåller ett generöst gäng med goda
glassrecept i alla möjliga former, smaker och
utföranden utan också innehåller recept på
allt som är gott till glass. Pajer, kladdkakor,
ätbara skålar, strutar,