THE SPARROW WINE BAR & BISTRO

En bit av Frankrike mitt på Stureplan

I februari öppnade boutiquehotellet The Sparrow på Birger Jarlsgatan 24. Hela hotellet andas Frankrike och det märks inte minst i restaurangen The Sparrow Wine Bar & Bistro.

SAMTIDIGT SOM HOTELLET slog upp dörrarna den första februari invigdes en vinbar och ett bistro med inga mindre än kockarna Mathias Dahlgren och Staffan Neass. Sedan tidigare
driver duon de prestigefyllda restaurangerna Matbaren och Rutabaga på Grand Hôtel Stockholm. För första gången har de nu tagit sig an det franska bistroköket.

– Det är riktigt kul för mig och mina medarbetare att få en ny och spännande utmaning. Målet är att skapa en genuin fransk upplevelse både vad gäller atmosfär och mat, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

THE SPARROW Wine Bar & Bistro kommer att servera allt från frukost till supé. Croissanter, ostron och franska ostar. Hotellgäster, såväl som förbipasserande, ska kunna slinka in för ett glas vin och lite charkuterier eller avnjuta en parisisk trerättersmiddag. Konceptet skiljer sig från deras andra krogar men det finns en sak som förenar dem. Mathias Dahlgren har tagit med sig sin matfilosofi om det naturliga köket där råvarorna står i centrum.

På menyn finns något för alla plånböcker och tidpunkter på dagen. En Quiche Lorraine för 145 kronor eller en pepparstek för 395. Rätterna är klassiskt franska och precis som på krogarna i Frankrike finns en ”Menu Prix Fixe”, en meny som köket valt
ut för dagen. De som älskar franska sötsaker lär inte bli besvikna. Bland efterrätterna finns såväl Tarte Tatin och Madeleinekakor.

SOMMELIEREN ANDRÉ SEERUP från Matbaren och Rutabaga är ansvarig för vinerna som nästan uteslutande kommer ifrån Frankrike. Här kan gäster prova mogna droppar från regioner som Bordeaux och Bourgogne på glas. The Sparrow Wine Bar och Bistro har gett Stureplan en känsla av Paris.

Staffan Neass
Mathias Dahlgren

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*