Shopping IN STOCKHOLM

Bara en vecka kvar till jul och julklappsinköpen är långt ifrån klara! Varför inte vända stressen och paniken till något mysigt och stämningsfullt? Unna dig lite trevligheter under julhandeln så går det mycket lättare.

Det blir ingen jul utan NKs julskyltning. Strunta i att det är trångt, ta ett djupt andetag och välkomna den juliga atmosfären. Ta sedan en sväng ner i varuhusets källare och inhandla julens te och kaffe. Insup doften och gå vidare till Mood Stockholm. Här är det sällan trångt. Botanisera bland udda kläder, inredningsdetaljer och köksattiraljer. Kanske dags för ett glas och lite tilltugg? Några pintxos är aldrig fel.

Med förnyad kraft är det dags att rikta stegen mot Stureplan. Den korta sträckan nerför Mäster Samuelsgatan är kantad med roliga butiker, alltifrån snygga skidhandskar till kuriosa. På Biblioteksgatans är den röda matta utrullad och du känner dig lite ”VIP-ig”. Här hittar du de exklusiva och lyxiga klapparna. Smycken, märkeskläder och accessoarer. Paradbutikerna ligger på rad. Några snöflingor faller från den mörkgrå himlen och ur högtalarna hörs Bing Crosby.Italienska delikatesser kan bli trevliga presenter. Fina olivoljor, italiensk nougat eller varför inte en ovanlig pastasort. Dags för nästa paus. Slå dig i ner i någon av Eatalys barer och beställ en stark och uppiggande espresso. Njut av folkvimlet, spana in pizzabagarna och expediterna som öppnar ostron och skivar parmaskinka.

Slutmålet för dagens shoppingtur är Sturegallerian. Här hittar du de sista presenterna. Böcker från den anrika bokhandeln, skönhetsprodukter och cigarrer. Med händerna fyllda av kassar och med en lätt plånbok möter du upp med din familj eller några vänner. Ni slår er ner på Sturehof, pustar ut, njuteter av en god middag och låter julfriden infinna sig.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*