En dag på Sturebadet #vardagslyx

Mitt i Stockholms city ligger en oas för hälsa och välbefinnande. När du tar hissen upp från Sturegallerians shoppingstråk förflyttar du dig till en annan värld och lämnar storstadens höga tempo utanför. Unna dig en dag på det anrika Sturebadet.

Surebadet är en plats för både kropp och själ, en plats för återhämtning och förnyad energi. Sturebadet är inget vanligt Spa, här får du lite extra av allt. Du känner det redan i omklädningsrummet. Den sobra inredningen, det varma omhändertagandet och de exklusiva Kerstin Florian-produkterna i duschen. Det känns lyxigt att sätta på sig badrocken och tofflorna för att ge sig tid och ta hand om sig själv.

Det råder en viss mystik kring Sturebadet. Alla har hört talas om det men de flesta har aldrig varit där. Det finns bland annat en föreställning om att Sturebadet bara är öppet för en exklusiv klick av medlemmar.
– Det är helt fel. Visst är vi ett exklusivt spa men alla är lika välkomna hos oss, säger Patrik Cederquist, marknadschef på Sturebadet.

Som daggäst kan du spendera timmar här. Du börjar i Sturebadets hjärta, den välkända jugendmiljön kring bassängen. Det vackra rummet har blivit en symbol för Sturebadet. Väggen på ena kortsidan är som ett konstverk med en blandning av morisk och fornnordisk stil. Här har både kungligheter och kändisar simmat under årens lopp och nu är det din tur. Frukt och vatten står uppdukat vid sköna sittgrupper och här kan du ta en paus mellan simlängderna och bläddra i ett glansigt magasin.

Patrik liknar sin arbetsplats med berättelsen om Narnia.
– Att hitta hit är som att kliva in i en magisk och lite hemlig värld. Mitt i storstadspulsen finns denna sagolika plats där våra gäster kan stänga ute allt annat för en stund och varva ner.

Allt från styrketräning till mindfulness

Sturebadet består inte bara av anrik arkitektur. Det är också en modern träningsanläggning. De erbjuder 80 pass i veckan och under en Spa-dag har du fri tillgång till det aktuella schemat. Flåsa i fitnessstudion eller yoga i den ljudisolerade body & mindsalen. Du kan också besöka de två gymmen och träna i din egen takt.

Att besöka Sturebadet under en Spa-dag är att ge sig själv en belöning. Kanske känner du att du även är värd en skön behandling. Det går nästan alltid att hitta drop-in-tider. Relaxavdelningen som ligger en trappa ner från bassängen är inspirerad av den svenska naturen. En mosaikvägg föreställer en björkskog och framför den står en fontän som för tankarna till en fjällbäck. Vila i aromarummet eller ta en behandling med influenser från samekulturen i en träkåta med stjärnhimmel.

En extra guldkant får Spa-dagen i Sturebadets trevliga restaurang. Kommer du tidigt börjar du med en nyttig frukost. Framåt lunch är det dags för ett glas bubbel och en fräsch tallrik från veckomenyn. Som pricken över i:et kanske du avslutar din dag med lite snacks och något gott att dricka. En dag på Sturebadet är som att resa till en annan plats menar Patrik. Istället för att ta flyget från Arlanda tar du hissen upp från Sturegallerian.
– Känslan av att komma bort är densamma. Som gäst på Sturebadet får du chansen att fly vardagen en stund och bara njuta, koppla av och må gott.

Sturebadet invigdes 1885 av Carl Curman. Hans specialitet var balneologi det vill säga läran om bad som medicinsk behandlingsmetod. På en dag kunde ett tusental karbad ”serveras”. Olika samhällsklasser badade i olika avdelningar. Ett bastubesök i tredje klass kostade 25 öre.

Detta ingår i en Spa-dag på Sturebadet

Bad i den klassiska
29 gradiga bassängen
/ Ång- och torrbastu
/ Hydromassagebad
/ Tillträde till Spaavdelning med aromarum och relax
/ Gruppträning
(ingen förbokning krävs)
/ Gym och konditionsträning
/ Lån av handduk, badrock och tofflor
• Kerstin Florians hudvårdsprodukter i dusch och omklädningsrum

När du bokar en behandling ingår en Spa-dag. För lite extra lyx väljer du ”Exklusiv Spa-dag” med Sturebadets Sparitual, lunch och ett glas champagne.

 

Visste du…
…att Sturebadet har en egen läkarmottagning med både privat- och företagshälsovård? För att ta ett helhetsgrepp om hälsan har de vägg i vägg med badet öppnat Sturebadet Health Care i samma anda och med samma servicenivå som Sturebadet.

… att Sturebadet hjälper företag att eliminera ohälsa på arbetsplatsen? Sturebadet Health tar hand om hela företagets välmående – allt från organisatorisk- och medicinsk hälsa på individnivå till psykosocial arbetsmiljö. Det unika verktyget CHR (Corporate Health Responsibility) mäter ”hela företagets hälsa” och skapar åtgärdsplaner i prioriterad ordning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*