Sensommaren intar Stockholm

RÖKERI VÄRD EN OMVÄG

The Old Smoke House är en äkta BBQ-restaurang i Nacka, en kvart från Slussen. På en sluttande sjötomt med utsikt över Lännerstasundet och egen båtbrygga ligger denna krog med sitt unika koncept. Här kombineras amerikansk barbecue- tradition med svenskt rökhantverk. Rök och eld är grunden i matlagningen. På tomten, där restaurangen ligger, låg förr ett fiskrökeri och den traditionen lever vidare i en modern tappning. De rökta räkorna är kvar på menyn men framförallt är det kvalitetskött av olika slag som tillagas i rökeriet. The Old Smoke House är öppet året runt.

TAKVÅNING MED STIL BLASIEHOLMEN

På Blasieholmen, högst upp i boutiquehotellet Bank Hotel, ligger Le Hibou. Den tjusiga takbaren blev sommarens kanske mest populära nykomling. De två terrasserna och den exklusiva cocktailba- ren var ofta fullsatta. Utsikten över Stockholm är svårslagbar. Åt ena hållet Stockholms citykärna och åt andra Strandvägens takåsar. Säsongen är inte över för Le Hibou. Baren är mer än en takterrass. Dess interiör, som ska likna en elegant våning i Paris, kommer säkert att locka besökare även i vinter. Djupa sittmöbler tillsammans med tjusiga inredningsdetaljer skapar en inbjudande atmosfär. På menyn finns förutom flärdfulla cocktails (med och utan alkohol) lättarr rätter

TEKNISKA BY PONTUS
– HÅLLBART PÅ RIKTIGT

Missa inte succéutställningen Robots från Science Museum i London som nu gästar Tekniska museet fram till den 15 mars 2020. Planera in en lunch i samband med besöket. Bakom museets restaurang Tekniska by Pontus står krögaren Pontus Frithiof. Restaurangens matkoncept är framtid, innovation och hållbarhet. Teman som passar väl in i miljön. Nu har restaurangen belönats med två hållbarhetsstjärnor vilket betyder att hela 50 procent av restaurangens råvaror är godkända enligt KRAVs regler. Varje dag dukas en vegansk buffé upp men här finns även kött- och skalternativ tillagade av säsongens lokalproducerade råvaror. 

NJUT AV HÅLLBARA COCKTAILS PÅ SCANDIC

Hotellkedjan Scandic har börjat servera hållbara drinkar där råvaror från hotellfrukosten tagits till vara. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotell- frukosten och Ecospresso, en drink på bryggd på kaffesump som annars skulle ha kastats. Drinkarna som tagits fram av barteamet på Haymarket by Scandic finns på samtliga Scandichotell.

NY MATDESTINATION I GALLERIAN

Nu har Regeringsgatan 21 mitt i shoppingmeckat Gallerian öppnat. Här serveras europeisk mat med inslag av Asien. Bakom satsningen står Turesgruppen, som bland annat äger Broms och Vete-Katten. Menyn erbjuder ett flertal vegetariska alternativ och storleken på rätterna varierar från små- och mellanrätter till à la carte-brunch på helgerna. All mat lagas från grunden och menyn kommer därför uppdateras med jämna mellanrum för att ta tillvara på säsongsspecifika ingredienser. Från mitten av september kommer Gallerians restaurangstråk även ha kvällsöppet – ett välkommet steg i satsningen att knyta samman Brunkebergstorg med Kungsträdgården.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*