Moderna möten i magisk miljö

LEJONDALS SLOTT

Spetsiga torn reser sig mot himlen, kritvitt grus står i kontrast till en rosaröd fasad och en pampig port leder in i en färgsprakande sagomiljö. Lejondals Slott, i Bro norr om Stockholm, är en unik mötesplats för såväl konferens- och eventdeltagare som weekendgäster och bröllopssällskap.

DET VILAR NÅGOT magiskt över Lejondals Slott. Det byggdes 1892 är ett av Sveriges yngsta men har ändå en lång och brokig historia. Friherrinnan – och änkan – Louise De Geer gav arkitekten Isak Classon (känd för bland annat Hallwylska Palatset
och Nordiska Muséet) i uppdrag att rita ett sagoslott med tinnar och torn. Strax efter att hon yttat in gifte hon om sig med Greve Fredrik Rappe. Han inte bara tyckte illa om slottet utan försnillade dessutom hennes pengar. 1914 blev hon tvungen att sälja och under de komman- de 100 åren skulle många ägare passera. 2013 tog Excellence Hotels över Lejon- dals Slott och idag är siktet riktat mot framtiden.

UNDER 2019 HAR ALLA konferenslokaler uppdaterats. Modern teknik och konferensinredning gör Lejondals Slott till en mötesplats i framkant och till ett av de ledande konferenshotellen i Stockholm. Köket är också med på resan. Här välkomnas innovativa idéer och influenser från hela världen även om grund filosofin vilar i svensk mattradition.

LEJONDALS SLOTTS
omgivningar uppmuntrar till avkoppling och rekreation. Både konferens- och weekendgäster ses promenera runt eller ro över Lejondalssjön som ger slottet en rogivande inramning. I de två herrgårdsbyggnaderna finns pool, bubbelbad, bastu och relax. Från bryggan är det lätt att hoppa i sjön. En mer romantisk plats för bröllopet
är svår att hitta. Den inspirerfilmande sagomiljön gör även slottet till en populär plats för olika events och happenings. Galamiddagar, lminspelningar och produktlanseringar. Det hade Louise De Geer aldrig kunnat drömma om – men hon hade säkert varit stolt över sitt sagoslott.

Lejondals Slott AB
Lejondals Allé 6, 197 34 BRO

Växel: +46 (8)584 80 800
info@lejondalsslott.se
Lejondalsslott.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*