4 CITYNÄRA GOLFWEEKENDS

Nu är det hög tid att putsa av golfklubborna och komma i form inför sommarens rundor. Har tankarna på swing och putt fått vila under vintern är det dags att aktivera dem. Börja säsongen med en trevlig uppstartshelg. Kombinera golfpremiären med god mat och lyxigt boende. Här tipsar vi om fyra platser nära Stockholm som erbjuder golfpaket.

EKERÖ SKYTTEHOLM

SKYTTEHOLM LIGGER BARA EN HALVTIMME från Stockholms city och en kvart från Drottningholms Slott. Trots närheten till stan är det genuin landsbygd som möter gästerna när de närmar sig hotellet. Hästgårdar och vitsippsbackar kantar vägen. De sista metrarna går över golfbanan som ligger granne med Skytteholm. Ni checkar in på hotellet och slår ut på Mälarö GK som ligger en drive bort från receptionen. 27-hålsbanan är av linkskaraktär och samtliga hål har stora grästees. Greenerna är ofta hårda och mycket snabba.

Efter dagens lyckade runda kopplar ni av i sjöbastun. I den stora vedeldad bastun med panoramafönster ut mot vattnet jämför ni era resultat och berättar
om era mer eller mindre bra slag.
Under promenaden mellan byggnaderna kommer ni
att upptäcka en konstskatt. Här finns den tredje största samlingen i världen av Carl Milles-skulpturer. De smyckar parken runt herrgården och smälter fint in på Mälarhalvön.
Sedan är det dags för dagens höjdpunkt – middagen. Maten på Skytteholm har sin grund i svensk mattradition med en modern twist.

Besök Skytteholms butik innan ni beger er hemåt. I lanthandeln kan ni köpa gårdens nybakta kakor, textilier med Skytteholmsmönster eller porslin från Ekerö Keramik.

ÖRSUNDSBRO
FRIIBERGH HERRGÅRD

FRIBERGHS GK ÄR EN omväxlande skogs- och parkbana med era omtalade hål som både utmanar och överraskar. Många har utsikt över Mälaren och banan klassas som en av de bättre i Uppland. Anläggningen hittar ni i Uppland, nord- väst om Stockholm.
Här bor ni flott på Friibergh Herrgård. Den pampiga 1600-tals- byggnaden är en rogivande oas med en härlig park mer mot stranden. Golfbanan ligger i direkt anslutning till herrgården så efter det
sista hålet är det bara att kliva in i salongerna och njuta av en dignande afternoonteabuffé. Efter lite vila och bastubad avslutar ni dagen med en gourmetmiddag, tillagad från grunden med ekologiska och närproducerade råvaror

ÖSMO KÖRUNDA

EN HALVTIMME SÖDER OM STOCKHOLM ligger Körunda. Hotellet är omgivet av greener och fairways. Rummen ligger ett stenkast från klubbhuset och rangen så ni bor bokstavligen mitt på Nynäshamns GK. Det är en högklassig golfbana med tre natursköna långhålsslingor. För nybörjare finns dessutom en korthålsbana med nio hål intill sjön Muskan.

Körunda är ett modernt countrychichotell med en trivsam hemma-hos-känsla. Inredningen har en skandinavisk natur- nära design. Allt ligger smidigt under ett och samma tak. Börja kvällen i relaxavdelningen med jacuzzi, ångbastu och en lounge. Sedan fortsätter ni in i restaurangen där en härlig trerättersmeny väntar

VÄRMDÖ FÅGELBROHUS

DET TJUSIGA HOTELLET FÅGELBROHUS ligger precis intill Fågelbro Golf & Country Club. Perfekt för att kombinera golfrundan med en avkopplande hotellvistelse. Fågelbro Golf & Country Club betraktas som en av landets finaste banor. De 18 hålen har en omväxlande karaktär med park och skog i skärgårdsmiljö.

Efter rundan kan ni varva ner med en kall öl i FågelbroHus bar eller med ett bastubad i relaxav- delningen. Sedan väntar en lika god som välförtjänt middag i restaurangen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*