Ny mötesplats i gammalt bankpalats

Det skulle kunna vara London, Paris eller New York. Men det är Blasieholmen. I augusti öppnade Bank Hotel, ett exklusivt boutiquehotell där lokala och internationella gäster kan mötas i hjärtat av Stockholm.

Ett stenkast från Nybroviken, på den tysta och bilfria Arsenalsgatan, ligger Bank Hotel. Utanför vajar en stor flagga med en uggla. Logotypen är hämtad från ornamenten kring den tunga bronsporten. 1910, när bankpalatset stod klart symboliserade dekorationen visdom. Där finns också ekorrar som skulle stå för sparsamhet, ett epitet som inte passar lika bra in på ett hotell som skapats med fokus på hög kvalitet. Fyra år har renoveringen tagit och all inredning är specialbeställd. Förvandlingen har utgått från det ursprungliga utseendet med mörka träpaneler, svartvita marmorgolv och tjocka sammetstyger. I den gamla bankhallen, som nu är restaurang, är det mesta original. Ett sex meter högt glastak släpper in dagsljus och möblerna går i smaragdgrönt vilket ska föra tankarna till dåtidens bankinredning.

 Hotellrummen går i linje med den övriga designen. En varm ljus färgskala med lika snygg som funktionell design ger rummen en internationell prägel. Golven är klädda med mjuka sandfärgade heltäckningsmattor, även i korridoren. Det här är rum där gäster från hela världen kan trivas och känna sig hemma.
Bank Hotel har ingen konferensvåning men kommer att kunna ta emot events och möten i olika lokaler. Något som kommer att inspirera grupperna är de samtida konstverken som pryder väggarna. Hotellet har investerat 15 miljoner kronor i konst och har även inlett spännande samarbeten. Källarens bankvalv kommer att öppna upp för allmänheten under hösten. Varje månad visas en ny konstutställning, efter ett lite udda tema. Kanske blir Bank Hotel Stockholmarnas nya utflyktsmål?

Fakta Bank Hotel

/ 115 hotellrum
/ Ägs av Stureplansgruppen
/ Restaurang Bonnie’s (i den gamla bankhallen)
/ Två barer, Papillon och Sophie’s

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*