Minisemester i grannstad

”Staycation” eller ”hemester” är inne. Att spendera ett dygn eller två i hotellmiljö, fly verkligheten och unna sig något utöver det vanliga har länge varit populärt. Det nya är att vi inte vill åka så långt för att komma bort. Staycations ger semesterkänsla utan resor. Här tipsar InStockholm om några citynära och lyxiga ställen för en underbar weekend.
 

Västerås – The Steam Hotel

Ett 100 år gammalt ångkraftverk har förvandlats till hotell i Västerås. Det 18 våningar höga och kulturminnesmärkta huset har kvar den råa industrikänslan och historien i väggarna. Deras spektakulära spa kallar de för Voltage Lounge och här kan ni njuta av ett stort ångspa, inom- och utomhuspool och en vinterträdgård. Hinner ni inte ut på upptäcktsfärd på stan kan ni uppleva den från panoramafönster på 18:e våningen. Här ligger restaurang Locavore där ni blir serverade ett antal asiatiska smaker.

High Voltage 1695:- per person inklusive Voltage Lounge, middag i Locavore, övernattning och frukost.

UPPSALA - HOTEL VILLA ANNA

Villa Anna är en lugn och exklusiv oas på Domkyrkoplan mitt i Uppsalas gamla kvarter. Här checkar ni in i en av de vackra sviterna med egen ångbastu och spabadkar. I rummets salong väntar choklad och Champagne. Efter en promenad på stan äter ni en 6-rätters avsmakningsmeny. Nästa dag hinner ni kanske med lite shopping och en mysig lunch innan det är dags att återvända hem.

Minirelax – Lyxweekend 2895:- per person inklusive del i svit, Champagne och choklad, 6-rätters meny och frukost.

NORRTÄLJE - ÅTELLET

Vid Norrtäljeåns mynning ligger detta charmiga och smakfulla hotell i skärgårdsstil. Norrtäljes småstadskvarter med butiker och fik ligger alldeles intill. Upptäck denna lilla pärla under en lyxig weekend. Efter incheckning väntar ett glas mousserande innan en 5-rättersmeny med utvalda drycker serveras. Unna er en sovmorgon och njut av en lugn hotellfrukost i härlig miljö.

Gourmetpaket 1795:- per person inklusive 5-rättersmeny med dryckespaket, övernattning och frukost.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*