Det händer mycket på Stockholms krogscen.

Här bjuder vi på några heta nyheter mitt i city och tipsar om en favorit på Djurgården.

Adam och Albin till
Birger Jarlspassagen

Inom kort får Birger Jarlspassagen i hjärtat av Stockholm en gastronomisk mötesplats när ett nytt restaurangkoncept i regi av Adam & Albin öppnar där. Adam Dahlberg och Albin Wessman är en prisbelönt kockduo som under de senaste åren skördat stora framgångar med restaurangkoncepten nudelbaren Raamen på söder och lyxkrogen Adam/Albin på Rådmansgatan. Inriktningen på det nya restaurangen i Birger Jarlspassagen hålls hemligt fram till öppnandet men klart är att det kommer innehålla både restaurang, bar och take-away på sammanlagt 200 kvadratmeter.

Calle P har återuppstått

En av 90-talets populäraste restauranger är tillbaka i stan! Denna gång är det trion bakom succé-restaurangen Sixten och Frans som står bakom Calle P. Krogen, mitt i Berzelii Park, består av matsal, bar och uteservering. Glaspaviljongen som tidigare inhyste Bistro Berns har renoverats och fått ett öppet kök. Calle P serverar mellanrätter och har ett stort utbud av cocktails.

Skärmavbild 2018-12-17 kl. 13.51.36

Tjalans – ny mötespunkt på Stureplan

En trappa upp i Sturegallerian har Stureplansgruppen med krogveteranen Henrik Tjalan i spetsen öppnat baren Tjalans. Här möts gästerna av en internationell barupplevelse med hemma-hos-känsla. På Tjalans står musiken i centrum vilket lyser igenom i inredningen. Material och detaljer har inspirerats av rock, punk och disco. Blir ni hungriga ligger nyöppnade Videgård med peruansk-japansk mat vägg i vägg

Löjromsbaren i lykke

I Nordic Light Hotel ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade före sommaren. I höstas fick krogen ett tillskott i form av en egen matbar med ett unikt koncept. Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, allt från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom.

Spritmuseum – magisk mat
i trendig design

Strandpromenaden mellan Gröna Lund och Vasamuseet är ett populärt utflyktsmål året runt. Den som stannar till för en måltid på Spritmuseums Restaurang blir inte besviken.
Det är elegant, modernt och utsikten över Skeppsholmen är svårslagbar. Restaurangen drivs av Petter
Nilsson, som drivit krog i Frankrike under tio års tid. Han är ett välkänt namn och krogens svansföring är hög. Restaurangen räknas som en av världens bästa museirestauranger och serverar nordisk mat efter säsong. Serveringarna är lika fräscha som överraskande och vackra

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*