3 JULBORD

Gamla Riksarkivet, Spritmuseum, Berns

GAMLA RIKSARKIVET

Under julbordet på Gamla Riksarkivet får Niklas Ekstedt återigen sällskap av kröga- ren Karl Ljung som gör sitt tredje julbord på Riddarholmen. Tillsammans dukar de folkkära krögarna upp ett svenskt julbord med hemla- gade klassiker och deras personliga favoriter. Förra årets julbord på Riddarholmen blev en riktig succé med ett besöksrekord på 29 000 julbordsgäster från hela Sverige. Årets julbord kommer att erbjuda era nyheter där de moderna vegetariska och veganska julrätterna kommer att få stor plats. Julbordet serveras ända fram till den 24 december. På juldagen finna chans att fira en brittamerikansk jul med Turkey Bonanza.

BERNS

Berns julbord – Asian Christmas – är tillbaka i ny tappning. En liten del av köket yttas ut i matsalen där rätter kommer att trancheras och presenteras. Julbordet är uppdukat i era stationer där klassiker, som thaiköttbullar och sushi, samsas med nykomlingar som varmrökt lax aji amarillo, lamm Chiang mai style och äskkarrékebab med ingefära. Som vanligt dukas en storslagen avslutning upp i dessert- rummet med allt från praliner till karamelliserade rispuffar

SPRITMUSEUM

Spritmuseum på Djurgården serverar sin version av en modern julmåltid. Det är inget julbord utan ett tiotal serveringar i varierande storlek med julens smaker. Det finns även en vegetarisk version och till menyerna finns väl sammansatta dryckespaket, även alkoholfria. I samband med måltiden erbjuder museet en kortare introduktion av utställningen ”Julens kryddor”.. Spritmuseums Restaurang har tilldelats White Guides pris för Årets Serviceupplevelse och utsetts till Stockholms bästa restaurang av SvD.