Galleri Melefors firar tio år i konstens tjänst

Målningar, glaskonst, skulpturer och grafik. Galleri Melefors konstutbud har en stor bredd med klassiska, moderna och nutida verk. Nu startar ett extra spännande år fyllt av vernissager och evenemang för att fira 10-års jubileumet.

MITT I LINKÖPING LIGGER Galleri Melefors. Det har det gjort sedan 2013 då Johan Melefors startade galleriet. Han är uppväxt i en familj inom auktion- och antikbranschen och har sedan unga år haft ett genuint intresse för konst. Sedan tidigt 1990-tal har han samlat och handlat med klassisk, modern och nutida konst. – Min födelsestad, Linköping, saknade en konsthandel med en varierad bredd av etablerad samlarkonst så jag bestämde mig för att flytta hem och starta Galleri Melefors, berättar Johan, som dessutom firar 30 år i konstbranschen.
GENOM JOHANS STORA kontaktnät i branschen och hans erfarenheter från konstmarknaden kunde han redan från start erbjuda konst från både sent 1800-tal och idag. Tillsammans med sina kollegor letar han ständigt nya talanger. – Vi väljer med omsorg för att skapa en genomtänkt blandning av konst som vi tror håller även i framtiden, och som på sikt kan bli en riktigt bra investering för den som väljer att köpa ett av våra fantastiska verk, berättar Johan. I ÅR ÄR DET ALLTSÅ tio år sedan allt startade på Platensgatan i Linköping vilket självfallet kommer firas med många spännande konstevenemang. – Vi bjuder in till nya vernissager, utställningar och mässor i konstnärernas närvaro och presenterar löpande deras jubileumskollektioner, med en blandning av det mest aktuella inom nutida konst tillsammans med spännande klassiskt måleri, glaskonst och skulpturer. Så missa inte möjligheten att investera i ett verk från din favoritkonstnär, säger Azza Pendari, vVD på Galleri Melefors och ansvarig för projekt och utställningar. Det är en chans helt enkelt inte vill missa!

BLI MEDLEM I KUNDKLUBBEN IDAG! Som prenumerant av Galleri Melefors nyhetsbrev blir du samtidigt medlem i deras kundklubb och får ta del av exklusiva erbjudanden, inbjudningar och förhandsvisningar. – Du registrerar dig enkelt med e-postadress på vår hemsida. Om du inte har möjlighet att besöka utställningarna och mässorna fysiskt så kommer alla verk dessutom finnas tillgängliga på melefors.com, berättar Azza.

FIRA 10-ÅRSJUBILEUM MED OSS PÅ KONST- & ANTIKMÄSSAN 9-12 MARS Ett av de första större evenemangen som Galleri Melefors bjuder in till är årets stora Konst- & Antikmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. – På mässan kommer flera av våra konstnärer vara på plats med unika jubileumsutställningar och erbjudanden och inte minst bjuder vi på ett härligt mingel, säger Azza och fortsätter: – Detta jubileumsår kommer vi att bjuda alla våra medlemmar på fri entré till mässan så håll utkik i nyhetsbrevet för att inte missa detta sprakande evenemang och den spännande mässan med konst, antik, design, retro och vintage. Så ta tillfället i akt och registrera er på vår hemsida eller maila till kontakt@melefors.com för att bli medlem och erhålla biljetter, avslutar Azza.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*