Plats för möten & affärer med stil

Om du råkar hamna på Västra Trädgårdsgatan kan du inte missa nummer 15:s ståtliga entré. Höga kolonner och snirkliga smidesgrindar leder in till Ivar Kreuger mytomspunna palats.
Vad händer på Tändstickspalatset idag?

Det första som möter dig är Carl Milles porlande fontän Diana.
Ivar Kreugers Tändstickspalats är ett påkostat byggnadsverk som blev klart 1928, fyra år före Kreugerkraschen. Än idag går det att njuta av hans sinne för stil och estetik. Lena Werner, ägare av
Kapitel 8, driver sedan flera år konferensverksamhet i palatset och  för tre år sedan bestämde hon sig för att starta ett nytt koncept. Idag kan företag teckna medlemskap i ”Klubben”.
– Det handlar om co-working men i en klass för sig. Här är det avskildhet framför nätverkande som gäller och arbetsro framför stimmig afterwork.

Palatset är en konst- och kulturskatt vilket Lena Werner sett som sin uppgift att förvalta och förnya. Byggnaden är ritad av Ivar Tengbom men Carl Malmsten och Isaac Grünewald har också satt sin prägel.
– Det är tyngd i mattan när du går över den. Här vistas du i en svunnen tid fast med all modern teknik på plats, säger hon.

Medlemmarna består av företag från olika branscher. Det kan vara interationella koncerner på väg in i Sverige men också Stockholmsföretag som behöver ett kontor utanför kontoret. Medlemskapet skräddarsys efter kunden men gym och frukost ingår alltid.
– Och framförallt vår service som är fylld med omsorg och hjärta, säger hon

Det finns fortfarande möjlighet att boka Kreugervåningen för externa events men då ska det vara en händelse eller ett möte som kräver något speciellt. Annars finns konferensvåningen kvar med åtta mötesrum och en fantastisk hörsal i 20-talsstil. Överallt syns detaljer som påminner om historien. Dörrhandtagen är formade som eldslågor och parkettgolven har mönster från tändsticksaskarnas stjärnor. Ivar Kreugers ande lever kvar på Västra Trädgårdsgatan 15.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*