ASIATISKT X 6

Stockholm är fyllt av spännande smakupplevelser. De behöver inte alltid bestå av exklusiva flerrättersmiddagar. Ett glas naturvin eller en mikrobryggd öl med passande tillbehör kan bli nog så minnesvärt. Eller varför inte prova någon av de nya asiatiska restaurangerna i stan?

ASIAN POST OFFICE – APO

På Regeringsgatan i Restaurang Niklas gamla lokaler serveras smaker från hela Asien. APO ingår i Supper-familjen som genom den här krogsatsningen utvidgat sin resa i Asien.
Här serveras mat från från Tokyo till Beirut, allt från pekinganka till indisk curry. I baren är stämningen hög och restaurangen håller öppet till två på fredagar och lördagar.

EATNAM

För två år sedan slog dörrarna upp för den vietnamesiska streefood-inspirerade krogen Eatnam vid Odenplan. Den blev snabbt populär och nu har en filial öppnat på Birger Jarlsgatan (f.d. Vurma). Ägaren Cecilia Ly använder sig
av recept skapade av hennes mormor i Vietnam. Ingen bordsbeställning.

AI RAMEN

Nudeltrenden håller i sig. I december öppnade Ai Ramen sin andra restaurang, nu på Gamla Brogatan. Här serveras den japanska nudelsoppan, gjord på egentillverkade nudlar. Ai Ramen har serverat luncher och middagar på Erstagatan sedan 2015. Det nya stället i city kommer även att
ha öppet sena kvällar. Baren Pitch har fått sitt namn efter skivaffären Pith Control som låg här för 20 år sedan.

MISSHUMASSHU

I dagarna ska Adam & Albin´s nya restaurang med japanska influenser öppna. Namnet Misshumasshu betyder ”blandning” på japanska och har fått sin inspiration från både Tokyo och Stockholm. Misshumasshu kommer bestå av tre olika delar. En restaurang med plats för 70 gäster, en spritbar samt en take away-del där maten hämtas genom en lucka i Birger Jarlspassagen.

CHINA!

Lyckliga de som hittat denna pärla vid Skanstull. I en till synes vanlig Kinakrog på Ringvägen serveras fantastisk mat med genuina smaker. I mars utökar de verksamheten och öppnar en systerkrog på Kungsholmen i Proviants tidigare lokaler. Det lär även bli ett eget bryggeri med tillverkning av öl som passar till maten som serveras

FANDADO

I januari yttade Fandado in i ABF-huset på Sveavägen. Krogen som tidigare legat i Hammarbysjöstad vill inte bli förknippad med någon speci k etnicitet eller matkultur men på menyn hittas smaker från såväl Asien som södra USA. Fandado betyder fusion på esperanto och menyn är skriven på det gränsöverskridande världsspråket.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*