Smaka på Nordiska Kompaniet

Harrods i London, Lafayette i Paris och Macy’s i New York – nu har turen kommit till NK i Stockholm. Det lyxiga varuhuset på hamngatan har fått en helt ny matavdelning med butiker och restauranger. Nk saluhall är en gastro- nomisk oas mitt i stockholms shoppingkvarter.

DELIKATESSBUTIKER OCH MATSERVERINGAR ligger sida vid sida.
NK Saluhall är ett inspirerande matkoncept i snygg förpackning. De vitkaklade väggarna med guldfärgad armatur för tankarna till ett franskt bistro. Välj mellan kött av högsta kvalitet, syrade grönsaker eller kanske några ostron. När
In Stockholm besökte NK Saluhall för första gången var alla matentreprenörer där. Johan Jureskog från AG Kötthandel, bröderna Molinder från Melanders Fisk och paret Lefèvre från Androuet Ost. Dessutom ck vi göra bekantskap med det hälsosamma konceptet Dr Mat. Vid deras del av saluhallen säljs näringsrik mat och dryck, både för att äta på plats och att ta med.

– Vi arbetar så nära råvarans ursprung som möjligt. Våra rätter smakar inte bara gott utan de gör även kroppen gott, säger Danielle Lalin, grundare och ägare av Dr Mat.

AG KÖTTHANDEL SER DET centrala läget som en möjlighet att förmedla sitt budskap: ”Ät mindre men bättre kött”. Runt deras disk kan gästerna både prova och inhandla kött med hög kvalitet.
– Vi tror att den nya saluhallen kommer att bli Stockholms gastronomiska knutpunkt och vi ser det som ett utmärkt forum för att svara på frågan ”vad är bra kött”, säger Johan Jureskog.

SOM PRICKEN ÖVER I:ET avrundade vi besöket med en bägare glass från Lejonet & Björnen. Deras smaker är framtagna från grunden av äkta råvaror och era av sorterna är ekologiska och veganska. Katarina Mild, vd och ägare för Lejonet & Björnen visar stolt upp några exempel på deras skräddarsydda glasstårtor
– De sticker ut och blir ett annorlunda inslag på födelse- dagen eller avtackningen på kontoret. Nu, när vi finns här på NK, är min förhoppning att er ska få upp ögonen för våra unika glassar, säger hon.

 

NK SALUHALL ÄR EN gastronomisk viloplats för shoppingtrötta men också en marknad för inköp av råvaror och färdiglagat. En nyhet är att Paradiset står för baslivsmedelsutbudet med ekologiska varor, frukt och grönt. Till glädje för trogna NK-besökare finns både NK Bröd och NK Konfektyr kvar med sina populära bakverk och godsaker. Genom NK Saluhall har varuhuset på Hamngatan blivit en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*