LÄSLUST I VÅR

HÄR HAR VI SAMLAT NÅGRA AV VÅRENS BOKSLÄPP. FRÅN PRINSESSAN CHRISTINA KOMMER ETT PERSONPORTRÄTT AV SIN FARMOR SOM HON ALDRIG LÄRDE KÄNNA, PETTER BERÄTTAR OM SIN PLATS PÅ JORDEN, KOSTERÖARNA, TILLSAMMANS MED VÄNNEN OCH FOTOGRAFEN KRISTIAN BRANDSTRÖM OCH PAUL SVENSSON KOMMER MED EN EFTERLÄNGAD GRÖNSAKSBIBEL FÖR ATT NÄMNA NÅGRA.

LÄRARINNANS SÅNG

Skriven av Vigdis Hjort
Psykologiskt drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan

ISBN:9789127162495

”Lärarinnans sång är ett psykologiskt
drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan. Hjorthavtäcker med stor precision vad som händer när slöjan dras av och en människa står inför sig själv, utan mask och kanske för första gången utan språk.”.

FRIHETEN

Skriven av Arne Dahl
Tempofylld, gastkramande och full av överraskningar.

ISBN:9789100182564

Sam Berger är en bra bit från lyckan. Molly Blom är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn. Sam försörjer sig som understimulerad utredare av försäkringsbrott, och drömmen om ett gemensamt liv med Molly som privat brottsbekämpare tycks mer avlägsen än någonsin.
Så får han ett lukrativt uppdrag av det gåtfulla slaget. En kvinna, Nadja, har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp – polisen måste absolut hållas utanför.

DET ÄR VI SOM ÄR KLIMATET

Skriven av Jonathan Safran Foer
Psykologiskt drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan

ISBN:9789127162495

Vår planet blir varmare och varmare, långsamt men allt snabbare. Och det är mänskligheten som är skyldig till förändringarna. Det är vetenskapen enig om. En del vill inte acceptera det som en sanning.
Men vi som litar på forskarna och förfasar oss över klimatkrisen – är vi verkligen villiga att förändra vår vardag för att rädda världen

En bok skriven med såväl allvar som humor och där fakta blandas med privata berättelser.

PARADISET LIGGER UNDER MAMMAS FÖTTER

Skriven av Gina Darawi
Gina Dirawis debutbok är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och världens orättvisor.

ISBN:9789113073606

Hennes bästa vän Mila måste skaffa flawless betyg för att komma in på läkarlinjen och flytta från Norrland. Det är dags att visa världen att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Ja, Mila kanske inte har nått sin målvikt än och hjärnan har inte funkat som den ska på sistone, men hon vet att hon har Allah på sin sida. Måste Mona vara så extrem bara?

 

FLICKORNAS TYSTNAD

Skriven av Pat Baker
En berättelse som ger röst åt krigets och tillvarons alla tysta kvinnor.

ISBN:9789100179946

Där Iliaden berättar om männen som stupade vid belägringen av Troja, vill Barker istället gestalta hur deras mödrar minns dem, hur de var som barn och den sorg de lämnar efter sig. Här styr hustrurnas och mödrarnas perspektiv, de som förbinder de skadade och tvättar liken, de som hela tiden hotas av död, våldtäkt, att bli fråntagna sina barn.

PERFORMANCE

Skriven av Kajsa Grytt
En roman om konst, kapital och relationell handel.

ISBN:9789127160774

På ett berg ovanför Los Angeles, med utsikt över Stilla havet ska en ny spektakulär konstplats invigas. Den svenska konstnären Johanna har fått fria händer att skapa ett verk som blir det första att visas där. Hon kommer till Los Angeles med dubbla känslor. Det är ett mycket välbetalt uppdrag, men projektbeskrivningen är vag gör vad du vill. Vilka är miljardärsparet som gjort detta möjligt och vad vill de med sin investering?

MIN PLATS PÅ JORDEN
Koster

Skriven av Petter Alexis Askergren
Följ med till Koster, Petters plats på jorden.

ISBN:9789113097664

 

Möt Petter Alexis Askergren med sin äldsta vän Kristian, långt ifrån hiphopscenen, i en bok om att ha en plats på jorden. Det handlar om vänskap, uppväxt och Kosteröarna, Sveriges västligaste ögrupp och enda marina nationalpark, men även konst, mat, vin och om att ha en utpost i livet. Här hittar du även anekdoter från Petters barndom på Kosteröarna, recept, vintips och fantastiska bilder.

HON KALLADES DAISY
Att finna en farmor

Skriven av Prinsessan Christina fru Magnuson
Prinsessan Christina tecknar ett porträtt sin farmor, Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru – den första moderna svenska kungligheten.

ISBN:9789174249910

Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal för exakt 100 år sedan, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne?

GRÖNSAKER A-Ö

Skriven av Paul Svensson
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker. Med över 400 recept fördelade på 35 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel

ISBN:9789174248517

Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer!