GOLFBAREN – fixar efterlängtade sommarfesten 2022

Golfbaren i Stockholm har skapat unika destinationer med helt egen stil där minigolfbanor på professionell nivå kombineras med restauranger som erbjuder god mat och genuint bemötande. Långt från den lätt negativa bild som många kan ha av minigolf med slitna banor på campingplatser, med för mycket tallbarr och droppande mjukglass.

GOLFBARENS GRUNDARE Hans Olofsson (dubbel världsmästare i minigolf) har länge haft en stor kärlek och intresse både för minigolf och restaurang- världen. Ett intresse som nu även delas med frun Nathalie. Nyfikna och vakna för inspiration har de tillsammans skapat konceptet Golfbaren. Sex olika anläggningar med minigolf, mat och dryck i tematiserade miljöer runt om i Stockholm, där golfbollarna nu åter börjat rulla efter den mest intensiva pandemin. – Vi vill ge våra gäster och minigolfspelare den bästa upplevelsen med bra banor där de kan umgås och ha kul tillsammans. God mat med inspiration från världens alla hörn och bra service är viktigt. Vår personal trivs hos oss och bjuder alltid på ett hjärtligt och genuint bemötande, säger Hans. Till sommaren ser de fram emot många gäster och spelare på utomhusbanorna vid till exempel Jungfrusund på Ekerö och senaste tillskottet i Nacka Strand. Båda anläggningarna har bra förutsättningar och tar emot uppemot 150 – 200 gäster samtidigt.

– Nu när man äntligen får träffas igen, ser vi verkligen fram emot en fin sommar och välbesökta anläggningar. Både Golfbaren Jungfrusund och Golfbaren Nacka Strand ligger naturskönt placera- de precis vid vattnet och har också två väldigt snygga artonhålsbanor. Vi har även mycket bra inomhusbanor på SWING, vårt flaggskepp på 900 kvadratmeter i Vasastan i Stockholms city och på senaste inomhusanläggningen SIGNAL i centrala Sundbyberg.

GOLFBARENS MINIGOLFBANOR ritas och designas exklusivt av Hans Olofsson, med stort sinne för detaljer och lagom kluriga spelutmaningar för att det skall bli kul för alla. Hans kan verkligen sin minigolf och första tävlingen spelades redan vid fem års ålder och han har ärvt sitt intresse för sporten från sin pappa och farfar. Redan som tolvåring var Hans bäst i Sverige på minigolf. På en SM-lagtävling spelade han sina individuella rund-or bättre än alla de övriga äldre stjärnorna i landet. Därefter spelade han vidare i SM, EM, VM och US Masters, och vann många titlar. – Jag var länge med bland toppspelarna och senast 2020, vann jag faktiskt SM igen.

Kanske mer på talang och rutin än träning, men jag går ändå in för det ganska hårt när jag väl ska tävla vilket fortfarande händer ibland. Golfbaren som konceptidé föddes för över 15 år sedan och första anläggningen startades i Kristineerg på Kungsholmen 2013. Golfbaren är idag ett väletablerat företag med över 1000 genomförda företagsarrangemang bakom sig, som även jobbar tillsammans med andra företag i eventbranschen och tillsammans arrangerar upplevelser för små och stora företagsgrupper.

– Vi arbetar fokuserat med att ge våra gäster en kul helhetsupplevelse. Minigolf är en väldigt uppskattad företagsaktivitet och vi satsar alltid på att hålla lagkänslan och socialt utbyte i centrum. Vi erbjuder en modern form av minigolf riktad till den bredare massan, där aktiviteten utspelas på ett specialtillverkat konstgräs med professionell utrustning i form av riktiga golfklubbor och bollar, förklarar HansMÅNGA OLIKA FÖRETAGSEVENT har bokats nu under våren, men på Golfbaren kan du även fira sommar- festen med kollegor, vänner och familj. – Alla typer av sällskap kan boka våra aktivitets- paket. Familjer, kompisgäng eller företagsgrupper, vi har något för alla. I vårt utbud finner man olika kombinationer riktade till olika storlek på grupper där alla ska kunna umgås, spela minigolf och äta en god bit mat tillsammans. Vi är noga med att erbjuda en helhetskänsla som integrerar spel, mat och dryck
– något som upplevs som väldigt positivt av våra gäster. Golfbarens anläggningar lockar en stor variation av gäster och spelare, många olika blandade mål- grupper kan ses putta och umgås vid olika tider på dygnet. – Minigolf är ofta en väldigt lokal och spontan företeelse just sommartid. Många stannar till på väg hem efter jobb, bad eller annat och för dem som har större ambitioner kan man alltid boka Sommar- festen på någon av våra anläggningar, avslutar Hans Olofsson. Ålderskategorin har ett brett spann, alltifrån de yngre studerande gästerna, till barnfamiljer, de mitt i livet och de som är till åren komna. – Det andas stil och klass hos oss, alla ska känna sig sedda och ha roligt på banorna. Oavsett ålder, spelnivå eller förkunskaper.

SLUTLIGEN BJUDER VI PÅ ett enkelt, men enligt vår minigolfciceron, självklart och resultatförbättrande tips. Att vara lite analytisk tycker Hans är viktigast att tänka på när man spelar minigolf. – Att se hur bollen går, titta på andra som spelar och läsa av banan. Lär av dina och andras misstag, då blir det snabbt bättre resultat, men det allra viktigaste är naturligtvis att man har kul tillsammans.

BANGOLF HISTORISKA FAKTA

Golfbarens anläggningar hittar du runt Stockholm i Aspudden, Jungfrusund, Kristineberg, Nacka Strand, Sundbyberg (Signal) och Vasastan (Swing).

Minigolf är en global företeelse men sedan 100 år en stor fritidsaktivitet framförallt i Europa och USA.

Första banan i världen byggdes i Pinehurst, North Carolina, USA 1916, och då kallades aktiviteten Trädgårdsgolf.

Under minigolffebern de första åren runt slutet av 1920 talet byggdes cirka 20 000 banor i USA. Sveriges äldsta minigolfbana finns i Vejbystrand, dock ej i bruk, och antas ha byggts 1930 i an- slutning till kronprinsessan Victorias kustsana- torium och dess patienter.

Första kommersiella banan i Sverige var en amerikansk franchise, Tom Thumb Golf, och den öppnade på Liseberg i Göteborg 1931.

År 1937 bildades Svenska Miniatyrgolfförbundet och sporten, som numera heter bangolf, blev då till officiellt, för att sedan 1957 komma med i Riksidrottsförbundet.

Sverige är sedan cirka 20 år världsledande nation tillsammans med Tyskland inom sporten bangolf.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*