En höjdare på Söder

I Skrapan, 104 meter upp från Götgatan, ligger Restaurang Himlen. Här bjuds det på härligt barhäng, en avslappnad krogmiljö och kanske stans bästa utsikt.

Efter en totalrenovering har Himlen återinvigds under hösten. Syftet har varit att sudda bort stämpeln som dyr och stel fine dining-krog.
– Efter elva år var det dags att göra något nytt. Vi vill ge våra gäster en lika avslappnad som pulserande upplevelse. Vårt nya konceptet passar mycket bättre in här på Söder, säger Niklas Ahlbom, grundare och ägare Restaurang Himlen.

Matsalen som idag kallas ”Köket” ligger på våning 25. Väggar har tagits bort för att öppna upp och de som är kvar har försetts med rustikt kakel. Inredning och meny för tankarna till ett klassiskt bistro. Ytterligare en trappa upp ligger baren ”Grill & Cocktail”. Här serveras enklare rätter från lunch till sen kväll (natt på helgerna). En ny bar har tillkommit och den gamla klätts i grönt vilket går fint ihop med växterna i taket och den expressiva street art-målningen bakom bartendern. Att Himlen fått en skön New York-SoHo-atmosfär lär glädja många kroggäster i Stockholms SoFo.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*