Stockholms restaurangutbud är lika stort som fantastiskt.

Här bjuder vi på några spännande nyheter och heta tips.

Stefan Ekengren – prisad förebild

Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket har tilldelades Karin Franssons Mentorpris 2018 i samband med finalen av Årets Kock. Priset belönar mentorer som i sitt ledarskap lyfter och utvecklar kvinnliga kockar.
– Jag känner mig sjukt stolt och hedrad över att få det här fina priset som endast tilldelats kvinnliga kockar tidigare, säger Stefan Ekengren.
Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15. Ett gediget hantverk genomsyrar såväl inredning som kök.

Servicen är fylld med omtanke och personlighet.
Här serveras spännande och innovativa matupplevelser med mycket lekfullhet. Missa inte den friterade hasselbackspotatisen med löjrom!

Fredrik Eriksson på Restaurang Nationalmuseum

Efter fem års renovering har Nationalmuseum äntligen öppnat. Ansvarig för matverksamheten är den kände krögaren Fredrik Eriksson. Han utlovar långluncher, oväntade smårätter, nybakat och ett ambitiöst dryckesprogram i Glasbar och Café. Det finns något att äta och
dricka, för alla, hela dagen.

Streetfood & Hiphop på
Petters nya krog

I oktober öppnade Fröken Vandal upp portarna på Hornsbruksgatan på Söder. Konceptet är framtaget av Petter Askergren och hans hiphopbroder Thomas Rusiak. Med sig har de Oskar Jakobsson och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos som tidigare varit med och startat upp Petters hamburgerhak Käk. På Fröken Vandal serveras street-food med twist och klassiker som råbiff med uppdaterade tillbehör

Peruansk-japansk meny
på nya Videgård

Nikkei är namnet på en matkultur där det
japanska köket möter det peruanska. Kopplingen lär finnas i historien då japanska gästarbetare  flyttade överStilla havet för att jobba i Perus gruvor. Erik Videgård blandar elegans och finess från Japan med en het-söt-syrlig mix av Peru. Videgård ligger på Stureplan i före detta
Grand Escalier.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*