Krognytt April

LEKFULLT PÅ SÖDERS HÖJDER

Södra teaterns restaurang har bytt namn till
Restaurang Mosebacke. Krogen har också fått
ny köksmästare och meny. Mikael Bergsten
arbetar med säsongsbaserade råvaror och på den
nya à la carte menyn finns allt från råbiff
till veganska rätter.

”Jag gillar klassisk matlagning med en twist. Det ska inte vara för komplicerat, men får gärna vara lekfullt. Gästen ska känna att vi har det roligt i köket.”

KÖKSMÄSTARE MIKAEL BERGSTEN

PÅSKLOVSFIRANDE PÅ TENNSTOPET

Under påskhelgen, den 18 – 22 april, dukar Tennstopet upp en påskmeny för hela familjen. Här kan du drömma dig tillbaka till svunna tider. Mottot för krogen har alltid varit att samla generationer runt borden och påsken är en utmärkt tid för att mötas över en måltid.

– Vi passar på att fira vårens ankomst genom att bjuda på vad vi tycker är det bästa den har att erbjuda. Både sparris och ramslök får sin plats på bordet tillsammans med påskklassiker som lamm, ägg och lax, säger Micke Schedin, Köksmästare på Tennstopet. Påskmenyn passar både stora och små och är anpassad även för de minsta. Den serveras under hela påskhelgen, både dag- och kvällstid.

KLASSISK ATMOSFÄR PÅ NYA ARNOLD’S

I februari öppnade en restaurang med
influenser från Hollywoods glansdagar i det
legendariska Arnoldshuset vid Stureplan.
Köket blir tidlöst och kontinentalt med
mycket grönt, fisk och skaldjur. I köket står
David Knabäck och Fanny Rönnblom.
En kaptenskypare guidar gästerna genom
kvällen och tillreder vissa av rätterna från
vagnar som rullas runt i matsalen.

Ni som varit på L’Avventura känner igen
konceptet och även här är det Stureplansgruppen
som står bakom restaurangen. Arnold’s har
en fantastisk takhöjd, glaskronor från
Venedig och en exklusiv inredning med en
vacker ekpanel som bakgrund.

GRATTIS HANTVERKET

Stefan Ekengren

InStockholm har tidigare tipsat om Hantverket
på Sturegatan 15. Nu har krogen under ledning
av Stefan Ekengren vunnit Gulddraken 2019
i kategorin ”Mellanklass”.

MOTIVERING:

Med avstamp i den svenska mattraditionen
gör teamet bakom årets
vinnare i mellanklassen varje besök till ett
härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen
möts lekfullhet och kompetens och
som gäst är det bara att dras med.
Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.